خمیر پتیزا وتاریخچه آن
خمیر پیتزا به اینکه چه طعمی برای آن پیتزا انتخاب شود، بافت و ضخامت آن و موادی که در پخت آن مورداستفاده قرار میگیرد کمک میکند. همچنین در پروسه تهیه آن و نحوه سرو کردن و ظاهر پیتزا نقش بسیار زیادی دارد.
خمیر پیتزا
خمیر اصلیترین مواد موردنیاز برای پخت پیتزا میباشد. مواد تشکیلدهنده خمیر پیتزای آماده آرد، نمک، خمیرمایه، روغن و شکر میباشد. اگر بعد از خرید خمیر قصد استفاده از آن را ندارید، بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید.
تفاوت خمیر پیتزا با خمیر نان
خمیر پیتزا با خمیر نان تفاوت چندانی ندارد. مواد تشکیلدهنده هر دو آرد، آب، خمیر مایع، نمک و شکر میباشد اما در برخی مواقع به آن روغنزیتون اضافه میکنند. پس میتوان با خمیر نان هم پیتزا درست کرد.
در تهیه خمیر پیتزا توجه داشته باشید که خمیر را با وردنه پهن نکنید زیرا وردنه باعث میشود هوا از خمیر خارجشده و خشک و سفت شود. در ابتدا بگذارید خمیر به هوای محیط برسد سپس آن را به آرامی با دست پهن کنید.
خمیر پیتزا سنتی
انواع خمیر پیتزا
خمیر پیتزا سه نوع نان نازک،تخت و نان ضخیم میباشد. هر یک از این خمیرها مناسب نوعی از پیتزا میباشد.
1. نان نازک
پیتزا ناپولی
پیتزای ناپولی یک پیتزای اصیل ایتالیایی میباشد. از ویژگیهای پیتزای ناپولی اصیل وجود بافت ترد و نازک در خمیر پیتزا میباشد. خمیر پیتزای ناپولی باید با دست باز شود و اصلاً نباید از ابزار استفاده کرد. ضخامت خمیر نباید بیش از یکسوم سانتیمتر در مرکز باشد.
پیتزا نیویورک
خمیر پیتزای نیویورک باید نرم و انعطافپذیر باشد تا جایی که میتوان برش بزرگی از آن را از وسط تا کرد. خمیر پیتزای نیویورکی طعم بسیار خاصی دارد و بافت نرم و منحصربهفرد خود را از گلوتن بسیار زیاد آرد و مواد معدنی موجود در آب نیویورک میگیرد.
پیتزا سنت لوئیز
ویژگی اصلی پیتزای سنت لوئیز خمیر پیتزای کراکر مانند و ور نیامده میباشد.
2. نان تخت
اخیراً این خمیر محبوبیت بیشتری پیدا اغلب افراد بهسلامتی خود اهمیت بیشتری قائل هستند. استفاده از خمیر پیتزای نازک بیشتر برای پیشغذا مناسب میباشد و سیرکننده نیستند ازاینرو برای افرادی که قصد رژیم دارند مناسب میباشد.
3. نان ضخیم
پن پیتزا (پیتزای تابهای سنتی)
ضخامت خمیر پیتزای تابه ای سنتی، نه نازک است و نه خیلی ضخیم. در واقع ضخامتی متوسط دارد. طعم این پیتزا کرهای ، سرخشده در تابه و مغز پر و نرم میباشد.
پیتزا دیپ دیش
لبههای خمیر پیتزا دیپ دیش بلند میباشد که باعث میشود مواد زیادی در پیتزا جا بگیرد. این خمیر حاوی آرد ذرت، آرد سمولینا و گاهی از رنگ خوراکی میباشد.
پیتزا سیسیلی
پیتزای سیسیلی به نان ضخیم و چهار گوش شهرت دارد. ضخامت آن معمولاً تا 5 سانتیمتر هم میرسد.
فوکاچیا
این خمیر به تردی خمیر پیتزاهایی که تا اینجا گفتیم نمیباشد و هیچ سس پوشاننده ای ندارد. خمیر آن ضخیم میباشد و قبل از پخت به خوبی با روغنزیتون و سپس پنیر و ادویهجات پوشانده میشود. این پیتزا میتواند بهعنوان یک پیشغذای ساده باشد.
همچنین بخوانید : دستور پخت و طرز تهیه انواع غذا با خمیرهای پیتزا
ویژگی خمیر پیتزای خوب
اغلب خمیر پیتزاها از مواد آرد، نمک، آب و خمیرمایه تشکیل میشوند. در برخی مواقع از شیر، شکر، کره و تخممرغ استفاده میشود. همه خمیر پیتزاها باید حداقل چند ساعت استراحت کرده تا به حجم آنها اضافه گردد و هم طعم خوبی داشته باشد. اما بهطورکلی اگر میخواهید یک خمیر خوب را بشناسید به ویژگیهای گفتهشده در زیر توجه کنید:
اگر خمیر حباب داشته باشد غذای شما بعد از پخت کیفیت پایینی دارد.
اگر آرد در خمیر گلوله شده باشد یعنی خمیر نامرغوب میباشد. خمیر باید صاف و یکدست باشد.
خمیر باید سبک و پوک باشد و همینطور استحکام آن مناسب باشد تا تحمل وزن مواد اضافهشده را داشته باشد و وا نرود.
خمیر پیتزا خوب
سخن پایانی
در هنگام استفاده از خمیر برای هر غذایی باید به نوع آن و ضخامت یا نازک بودن آن توجه نمود. خمیر پیتزا نقش مهمی در بافت و طعم پیتزا دارد. امیدواریم این مقاله راهنمای خوبی برای پخت یک خمیر پیتزای عالی بوده ب